infostand digibanken

Iedereen digitaal mee met Digibanken Rupelaar in samenwerking met Welzijnsschakel Hemiksem.

In een maatschappij waarbij alles meer digitaal verloopt, wil Digibanken RupeLaar een antwoord geven aan zij die ondersteuning nodig hebben bij digitale vaardigheden, zichzelf nog digitaal vaardiger willen maken of nog niet beschikken over een computer.
Wij richten ons tot alle personen met een risico op digitale uit-sluiting of achterstand. Digibanken RupeLaar wil met haar dienstverlening prioritair de doelgroep van laag-geschoolden, huishoudens met een laag gezinsinkomen en werkzoekenden bereiken. Verder is iedereen met een digitale hulpvraag welkom in openbare computerruimtes van Hemiksem.

Vanaf 17 april 2023 start Digibanken Ruperlaar met volgende dienstverlening:
– Vrije toegang tot de computerruimte met eigen lap-top, smartphone, tablet, … met specifieke vragen. De aanwezige vrijwilligers zorgen, voor de ondersteuning.
– Op regelmatige basis zal er een vormingsaanbod zijn waarop men kan inschrijven. Deze vormingen zullen telkens gegeven worden door een expert in de openbare computerruimtes. Inschrijven voor deze vormingen kan via de website www.digibankenrupelaar.be of rechtstreeks in het OCR.
РMensen die niet beschikken over een computer maar hier echt wel nood aan hebben kunnen via specifieke organisaties een computer aanvragen. Eens een computer ontleend is zullen de medewerkers éénmalig aan huis komen om alles te installeren en te bekijken of er nog specifieke vragen zijn.

OCR – openbare computerruimtes
Hemiksem Depot Deluxe
Nijverheidsstraat 27
2620 Hemiksem
Open elke Dinsdag van 17:00 tot 20:00 uur