Rabarber confituur

Rabarberconfituur maken is gewoon dé max! Zeker als u weet welke schitterende variaties u uit uw hoed kan toveren. Van creaties met bosbier, rozemarijn tot zelfs met gember. Stuk voor stuk verrassende smaken en voor ieder wat wils.

Bereiding:

Gebruikt u rabarber uit de diepvries, laat die dan eerst ontdooien. Gebruik vervolgens het hele zakje bij het confituur maken. Heeft u verse rabarberstelen, snijd die dan in stukjes. Doe de rabarber samen met de appelsienschil, het citroensap en 1 cm water in een kookpot. Roer goed door dit fruitmengs. Breng zachtjes aan de kook totdat alles goed mals is. Voeg vervolgens de suiker toe. Laat deze goed smelten en warm vervolgens opnieuw op. Laat alles 3 minuutjes pruttelen onder voortdurend roeren. Check daarna de stolling en schuim af indien nodig. Vul enkele propere glazen potjes met de nog warme rabarberconfituur. Doe de dekseltjes op de potjes en dra deze om.

Ingrediënten:
  • 1 kg rabarber (in stukjes)
  • 500 g confituursuiker (ik gebruik hiervoor de confituursuiker: 2 kg fruit = 1 kg confituursuiker)
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 citroen
terug overzicht recepten