Frittata met boerenkool
Je mag boerenkool een supergroente van bij ons noemen.
Deze groente bevat van nature veel antioxidanten en is een prima bron van de vitaminen A, K, C en foliumzuur maar ook van vezels en calcium.
Zet hem daarom eens vaker op het menu.
Boerenkool is een echte herfst- en wintergroente: van september tot en met februari is ze op haar best.
Verwar boerenkool niet met groene kool.
Boerenkool bestaat uit allemaal losse bladeren met een gekrulde rand, vandaar ook de naam krulkool.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden.
Verwijder de harde kern van de boerenkool en snij fijn.
Klop de eieren los, voeg de kaas, peper en zout toe.
Smelt de boter en bak de ui even aan in een ovenvaste pan of pot.
Voeg de boerenkool toe en de olijfolie.
Stoof gedurende 5 minuten.
Giet het eiermengsel over de boerenkool en wacht tot de bodem van de frittata een stevig geheel vormt.
Zet 6-10 minuten in de oven.
Smakkelijk!
Ingrediënten:
- 6 eieren
- halve ajuin
- 100 gr geraspte kaas
- Peper/zout
- 20 gr boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gr boerenkool