Gebakken courgettes

De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar ze kan ook rauw worden gegeten. Ook kan de vrucht in blokjes gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. De meeste mensen vinden een courgette het best eetbaar als die niet te dik en maximaal 30 cm (350 gram) lang is. Meestal wordt courgette vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. De kleine vruchten waar de bloem nog aanzit, worden verhandeld als ‘courgette fleur’ en worden in Italië en Griekenland als een delicatesse beschouwd.

Bereiding:

De courgettes wassen en in plakken snijden. Het paneermeel of het broodkruim kruiden met peper/ zout. De courgettes door de bloem halen. Daarna door het losgeklopt ei. Daarna door het paneermeel of broodkruim. Bakken in een pan in olie of boter. Lekker met tomatensaus. Smakelijk!

Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 soeplepels bloem
  • Paneermeel of verkruimeld oud brood
  • Olie of boter
  • Zout en peper
terug overzicht recepten