Groenterolletjes

Paksoi is een knapperige groente die zowel in salades, in roerbakgerechten als in stamppot verwerkt kan worden. De hele struik is bruikbaar. De groente wordt zo bereid dat ze wat knapperig blijft. De smaak kan beïnvloed worden door het toevoegen van pikante kruiden, knoflook of gember. Fijn versneden en licht geblancheerd worden paksoistelen verwerkt in salades.

Bereiding:

Kook de rijst met een snuifje zout of een bouillonblokje. In gezouten kokend water, de bladeren van de paksoi 1 minuut laten meekoken (=blancheren). Afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Tomaten fijnsnijden en apart houden. De overige groenten fijnsnijden. Verwarm de olie in een pot. Bak gedurende 5 minuten de gesneden paprika, courgettes en ajuin. Kruiden met peper en zout. Voeg de rijst toe ( en het vlees). Leg een blad paksoi plat op een bord. Leg in het midden het groentemengsel. Vouw toe en leg de rolletjes in een ovenschotel. schep de gesneden tomaten er over en bestrooi met de gemalen kaas. 20 minuten bakken in de oven op 200 graden. Smakelijk.

Ingrediënten:
  • 1 paksoi
  • 2 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 1 grote ajuin
  • 2 eetlepels olie
  • 6 tomaten
  • 1 zakje rijst of 125 gr rijst
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gr gemalen kaas
  • ( Extra: gebakken kippenblokjes of gehakt)
terug overzicht recepten