Komkommersoep

De komkommer behoort tot dezelfde familie als de meloen, augurk, pompoen en courgette en is een vruchtgroente.
Hij is heel smakelijk als hij rauw gegeten wordt, maar kan ook op verschillende manieren in gerechten toegepast worden.
Hij kan gestoofd, gebakken of gekookt worden.
Verhit hem echter niet langer dan 10 minuten, anders gaat de structuur verloren.

Bereiding:

!Schil de komkommers en snij in schijfjes.
Voeg water en 2 bouilonblokjes toe.
Kook de komkommers gaar.
Smelt de boter in een kookpot.
Voeg de bloem toe.
Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe.
Breng dit mengsel bij de komkommers en laat nog even doorkoken.
Mix de soep en kruid bij met peper en zout.
Smakelijk!

Ingrediënten:

  • 3 komkommers
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 50 gr boter
  • 2 soeplepels bloem
  • 150 ml melk
  • Peper en zout

terug overzicht recepten