Minibloemkool uit de oven

Klassiek, en toch mee met z’n tijd: bloemkool is een verrassende groente die bij jong en oud in de smaak valt.
Én je kunt er alle kanten mee uit.
Wat denk je van een gezonde couscous? Of ben je meer fan van heerlijk gegratineerde bloemkoolroosjes met kaassaus?

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.
Halveer de minibloemkooltjes met blad in de lengte en leg op een bakplaat.
Meng tijm, olie, honing, peper en zout.
Schep over de bloemkolen.
Bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Bak 15-20 minuten in de oven.
Draai de bloemkolen na 10 minuten om.
Smakelijk! Lekker met 100 gr verkruimelde feta.

Ingrediënten:
  • 8 minibloemkooltjes
  • 60 gr gehakte hazelnoten
  • 1/2 eetlepel tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper
terug overzicht recepten