Ovengebakken kaasdip met andijvie en artisjok

Andijvie is een kwetsbare groente, die je het beste zo snel mogelijk na aankoop kunt eten. Dit komt doordat andijvie voor een groot deel uit water bestaat en daardoor snel kan verleppen
Een paar dagen in de groentelade van de koelkast is echter geen probleem. Verpakt in een plastic zak met gaatjes kan andijvie ongeveer 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
In een goed gesloten plastic zakje of bakje kun je andijvie, na minimaal 2 minuten blancheren, ook in de diepvries bewaren. Andijvie kun je in de diepvries bij mma tot 12 maanden bewaren.

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de andijvie 3 minuten in licht gezouten water. Druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snij grof.
2.Roer de artisjokken, knoflook, mayonaise, geraspte parmezaan, de helft van de mozzarella en het citroensap door de andijvie. Kruid met peper en zout.
3.Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel er de rest van de mozzarella over en zet 30 minuten in de oven. Serveer met stokbrood.

Ingrediënten:
  • 125 gr mozzarella (in stukjes)
  • 125 gr andijvie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr mayonaise
  • 25 gr geraspte parmazaan
  • 180 gr artisjokken (gegrild, gemarineerd en gehalveerd)
  • 1 lepel citroensap
  • Stokbrood
terug overzicht recepten