Ovenschotel met bloemkool en maïs

Mais is een graansoort, maar wordt ook gegeten als groente. De soort die we eten is suikermais.
In de winkel vind je mais terug in verschillende vormen, zoals: maiskolven, korrels in blik of pot, cornflakes, maïzena en popcorn.

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°.
Kook de bloemkoolstukjes 5 minuten.
Kook de maïs 15 minute
Maak de saus: smelt de boter in een pot op een laag vuur.
Voeg al roerend de bloem toe.
Voeg beetje bij beetje de melk al roerend toe.
Zet het vuur hoger en breng de saus al roerend aan de kook.
Even laten doorkoken.
Zet het vuur af en voeg 150 gr kaas toe.
Kruid met peper en zout.
Schik de groenten in een ovenschaal.
Giet de saus erover en strooi 50 gr kaas over de saus.
Zet de ovenschotel 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!

Ingrediënten:
  • 800 gr bloemkool in stukjes
  • 300 gr maïs
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 150 gr geraspte kaas + 50 gr gemalen kaas voor gratineren
  • Peper en zout
terug overzicht recepten