Pasta met schorseneren
Schorseneren worden nogal eens vergeleken met asperges. De smaak van een asperge is echter iets fijner.
De schorseneer is ook niet zo geliefd bij het grote publiek. Een goede bereiding met schorseneren hoeft nochtans niet onder te doen voor asperges.
De schorseneer bevat veel ijzer.
Bovendien zit er inuline in, een zetmeelsoort die is opgebouwd uit fructose, waardoor schorseneren geschikt zijn voor mensen met diabetis.
Schorseneren zijn rijk aan vezelstoffen en bevatten vitamine C.
Bereiding:
Schil de schorseneren en doe ze onmiddellijk in water met citroensap.
Kook de pasta.
Pel de ui en snij fijn.
Snij de schorseneren in stukjes.
Bak de ui in de boter.
Voeg de schorseneren toe.
Kruid met peper, en nootmuskaat.
Voeg de room toe en laat even inkoken.
Voeg de pasta toe en meng.
Lekker met geraspte parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Ingrediënten:
- 200 gr schorseneren
- 200 gr pasta
- 125 ml room
- 1 citroen
- 1 ui
- 2 eetlepels boter
- Peper zout muskaatnoot