Pastinaaksoep
Net als de winterwortel kan pastinaak zowel rauw als gekookt of gestoofd worden gegeten.
De pastinaak kan ook gebakken worden of tot stamppot verwerkt.
Gefrituurde pastinaak lijkt op aardappelchips. De pastinaak wordt onder andere gebruikt als ingrediënt van hutspot en maakte deel uit van de hutspot zoals die bij het Leidens ontzet van 1574 werd gegeten.
De pastinaak wordt ook vaak als smaakverfijner gebruikt in soep.
Bereiding:
Pastinaak en de aardappel
schillen en in stukjes snijden.
Look en ajuin pellen en fijn snijden.
Ajuin stoven in de olie.
Voeg de stukjes pastinaak toe en de look.
Voeg de aardappelstukjes toe.
Voeg de groentebouillon toe.
Koken tot alles gaar is en mixen.
Kruiden met zout, peper en komijnpoeder.
Lekker met blokjes feta en geroosterde pijnboompitten.
Smakelijk!
Ingrediënten:
- 2 teentjes look
- 1 grote aardappel
- 5 pastinaak
- 3 ajuinen
- 3 liter groentebouillon (water + 4 bouillonblokjes)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout, peper
- Eventueel komijnpoeder