Puree van broccoli, wortelen en paprika
Goed voor het geheugen:
Net als aardappelen, radijsjes, sinaasappels en appels bevat broccoli een stof die hetzelfde effect heeft als medicijnen die gebruikt worden om Alzheimer tegen te gaan.
Het is niet wetenschappelijk bewezen dat broccoli deze ziekte bestrijdt, maar wel dat je hersenen minder snel aftakelen als je regelmatig deze groente eet.
Weinig calorieën:
Het is alles behalve een dikmaker.
Per 100 gram zitten er slechts 29 kcal in.
Je kunt dus gerust een grote portie broccoli opscheppen of de groente verwerken in een ovenpasta met kaassaus.
Bereiding:
Snij de broccoli in roosjes.
Schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine stukjes.
Kook de groenten gaar in gezouten water en giet af.
Kook de aardappelen en plet ze fijn met een stamper.
Meng er boter, room of melk onder en kruid met zout en peper.
Meng de puree met de groenten en kruid met muskaatnoot.
Smakelijk!
Ingrediënten:
- 500 gr aardappelen
- 1 broccoli
- 2 wortelen
- 1 paprika
- 1 eetlepel boter
- 1 dl room of melk
- Peper, zout, muskaatnoot