Rode paprika met kip en ananas

Ananas is goed voor je tanden; er zitten stoffen in ananas die ervoor zorgen dat je een witter, gezonder en sterker gebit krijgt.
Je kan ananassap gebruiken voor marinades; het sap bevat een zuur dat er voor zorgt dat vlees lekker zacht en mals wordt wanneer je het erin marineert.
De vrucht bevat namelijk het enzym Bromealïne en dat heeft een ontstekingsremmende werking en kan dus giftige stoffen in je lichaam bevechten.
Bewaar de ananas nooit in de koeling. Wanneer je ananas na het schoonmaken direct invriest, kun je er later weer volop van genieten
Wanneer je de bovenkant van een ananas, de kroon, in aarde plant, kun je je eigen ananasplant maken.
Wil je weten of de ananas die je koopt rijp is? Dan kun je er het best aan ruiken. Een zoete geur betekent meestal dat je een lekkere, zoete ananas te pakken hebt.

Bereiding:

Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.
Snij de ananas in stukjes.
Pers het sap uit de sinaasappels.
Snij de kip in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok.
Bak de kippenblokjes goudbruin in 6 min.
Voeg de paprikablokjes toe, samen met het sinaasappelsap, de saffraan en het paprikapoeder.
Laat 8 min. pruttelen (voeg indien nodig een beetje water toe).
Doe er de ananasstukjes bij en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.
Serveer met risone (rijstvormige pasta).
Smakkelijk.

Ingrediënten:

  • borstfilets van braadkip 600 g
  • 3 rode paprika’s
  • halve verse ananas
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 doosje saffraan
  • zwarte peper

 

terug overzicht recepten