Romige venkelsoep
Behalve de stengels, kun je alles van de venkel gebruiken.
De knol is pittig zoet en smaakt naar anijs, de stelen (garnering en smaakversterker) en het kruid (salades en garnering) kun je ook gebruiken.
Venkel wordt vaak in combinatie met vis bereid.
Venkel is rijk aan vitamine C, ijzer en vezels en is arm aan calorieën.
Het specifieke anijsaroma is te danken aan anethol, een stof die de eetlust opwekt en bevorderlijk is voor de uitdrijving van gassen die zich tijdens het verteringsproces vormen.
Bereiding:
Pel de ui en snij fijn.
Schil de aardappelen en de wortelen en snij fijn.
Maak de venkel schoon en snij fijn.
Fruit de ui in wat boter of olie.
Voeg de aardappelstukjes, wortelen en venkel toe samen met de bouillon.
Kook de soep ongeveer 25 minuten
Mix de soep fijn en voeg de room toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog even doorkoken.
Smakelijk!