Spinazie soep
De verschillende spinaziesoorten
Er zijn drie soorten spinazie verkrijgbaar. Zo heb je de wilde spinazie, de grofbladige spinazie en de jonge- of babyspinazie oftewel kleinbladige spinazie.
Voor salades bijvoorbeeld is de kleinbladige spinazie geschikt. Deze is verkrijgbaar in het voorjaar en najaar.
In de supermarkt vind je de grotere variant spinazie vanaf maart/april. Deze grotere variant is goed te gebruiken in warme gerechten of om mee te koken. Door het onregelmatige blad is deze wilde soort steviger.
Voorgekookte spinazie in een pot of blik is ook verkrijgbaar in de supermarkt. Ook kun je vaak diepvriesspinazie of verse spinazie kopen.
Bereiding:
Stoof de ajuin in olijfolie in een grote pot.
Voeg de aardappelstukjes toe met een beetje water.
Stoof tot de aardappelen gaar zijn.
Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en laat koken.
Voeg de spinazie al roerend toe, laat slinken.
Mix de soep en kruid bij met peper en zout.
Lekker met een scheutje room.
Smakelijk!
Ingrediënten:
- 300 gr verse spinazie
- 1 ui fijngesneden
- 2 bouillonblokjes
- 2 soeplepels olijfolie
- 2 geschilde en fijngesneden aardappelen